Salaojaremontit

Salaojajärjestelmän tehtävänä on pitää rakennuksen kivijalka kuivana ohjaamalla rakennuksen vierustaan ja alle kertyvä vesi pois. Mikäli salaojajärjestelmä ei toimi oikein (tai sitä ei ole), kertyy rakennuksen kivijalkaan helposti kosteutta. Tämä voi pahimmillaan johtaa koko rakennuksen tuhoavaan kosteusvaurioon kosteuden levitessä kivijalasta muualle rakennukseen. Perustuksissa piilevä kosteus voi aiheuttaa myös moninaisia sisäilmaongelmia.

Salaojaremontissa maa kaivetaan auki rakennuksen kivijalan vierestä. Uudet salaojaputket asennetaan kivijalkaa alemmaksi, jotta perustukset pysyvät varmasti kuivana. Salaoja ympäröidään salaojasepelillä. Salaojan ja sepelin ympärille asetetaan suodatinkangas, joka estää hienomman maa-aineksen pääsyn salaojasepelin joukkoon sekä puiden juurien tunkeutumisen salaojitukseen.

Kivijalkaa vasten asennetaan patolevy tai bitumikermi, joka estää kosteuden siirtymisen maa-aineksesta kivijalkaan. Remontin yhteydessä kivijalka voidaan suojata eristelevyillä. Eristelevy ei ainoastaan paranna suojausta kosteudelta, mutta se toimii myös lisälämmöneristeenä, jolloin talon energiatehokkuus paranee.

Salaojaremontin yhteydessä rakennetaan myös salaojajärjestelmästä erillinen sadevesijärjestelmä. Sadevesijärjestelmä ohjaa katolta syöksyvän sadeveden pois rakennuksen seinustalta. Salaoja- ja sadevesijärjestelmien keräämä vesi ohjataan imeytysalueelle tai hulevesiviemäriin. Lopuksi rakennuksen viereen tuleva maa-aines muotoillaan siten, että maan pinta viettää rakennuksesta pois päin.

Salaojaremontin kesto normaalikokoiseen omakotitaloon on viikosta kahteen viikkoon riippuen perustusten syvyydestä ja siitä, onko talossa kellaria.

Salaojaremontin hyödyt lyhyesti:

  • Rakennuksen perustukset pysyvät kuivana
  • Rakennuksen käyttöikä pitenee
  • Sisäilman laatu voi parantua merkittävästi
  • Rakennuksen lämmöneristys paranee

Toteutamme salaojaremontit ammattitaidolla. Halutessanne hoidamme myös kohteen loppusiivouksen. Ota yhteyttä täältä!

Salaojaremontista on mahdollista hakea kotitalousvähennystä työn osuudesta. Vuonna 2019 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 400 euroa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten yhdessä puolisosi kanssa voitte saada kotitalousvähennystä yhteensä 4 800 euroa per kalenterivuosi.

1. salaojan tarkistuskaivo, 2. sadevesiputki rännikaivolle, 3. patolevy, 4. lisälämmöneristys, 5. salaojasepeli, 6. suodatinkangas